• banner-2.png
  • banner-3.png

Een betere gewrichtsbeweging

Bepaalde gewrichtsklachten vergen een gespecialiseerde aanpak door toepassing van manuele therapie. Een manueel therapeut is een fysiotherapeut die een aanvullende opleiding heeft gevolgd en daardoor in staat is gewrichtsstoornissen te onderzoeken en te behandelen.


Bij klachten die door de manueel therapeut behandeld worden, kunt u denken aan hoofd- en nekpijn, nek- en schouderklachten die doortrekken tot in de armen, hoge en lage rugklachten of bepaalde vormen van duizeligheid. Deze klachten kunnen ontstaan wanneer gewrichten niet goed werken. Overbelasting in meer of mindere mate ligt hier vaak aan ten grondslag, maar ook slijtage kan een reden zijn. Bewegen kan dan pijnlijk worden, waarbij de pijn mogelijk uitstraalt naar andere delen van het lichaam. 

Tijdens uw eerste bezoek kunnen we aan de hand van een uitgebreid gesprek en lichamelijk onderzoek, kijken of manuele therapie uw klachten kan verhelpen. Afhankelijk van de uitkomsten, stellen we samen met u een behandelplan en prognose op. De behandeling in het Fysiotherapeutisch Centrum Staphorst richt zich op het verbeteren van de randvoorwaarden voor het bewegen onder andere door het toepassen van passieve mobiliserende bewegingen. Hierbij wordt de beweeglijkheid van gewrichten vergroot door lichaamsdelen rond het gewricht op een bepaalde manier te bewegen. De pijn neemt af en de gewrichtsbeweging verbetert.